onsdag den 9. maj 2012

Rabarber-cheesecake

Jeg elsker rabarber. Synes det er en af de mest fantastiske ting for den dur bare som både mad og dessert.  Er altid på udkig efter gode opskrifter med rabarber.

Her er en opskrift jeg skal have prøvet meget snart.

Bund:
50g smør
50g honning
200g smuldrede digestive kiks

Smelt smør og honning og tilsæt kiks. Pres ud i en springform 24cm og bag i 10 min ved 180 grader

Fyld:
500g rabarber i stykker af 2-3 cm
75g sukker
fint revet skal af 1 appelsin
2 blade husblas

1 stang vanilie
75g sukker
500 g græsk yougurth
1 dl appelsinsaft
4 blade husblas

Tænd ovnen på 200 grader og kom rabarber vendt med appelsinskal og sukker i en bagepapir foret ildfast fad. Dæk løst med staniol og bag i 18-20 min til de er møre men ikke udkogte.
Udblød husblas i koldt vand og rør den i de varme rabarber.

Flæk vaniliestangen og mos kornene med sukker. Pisk vanilie og yougurt.
Udblød husblas og smelt den over svag varme i appelsinsaft.
Rør de to ting sammen og fordel over kiksebunden. Sæt på køl i ca 1 time.

Fordel rabarberne over cremen og sæt igen på køl i mindst 1 time. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar