onsdag den 9. maj 2012

Mango-cheese cake

Flere har efterspurgt opskriften.

Den var så lækker og frisk. Mums glæder mig allerede til at lave den igen så snart der er en anledning.

Bund:
8 digestivekiks
70g kokosmel
100 g smør

Smuldr kiks og tilsæt kokosmel. Smelt smør og rør godt sammen.
Sæt et stykke bagepapir i en springform 24cm. Tryk blandingen ud   i bunden af formen.  (jeg synes bunden blev for lav og laver derfor nok dobbelt bund næste gang.


Fyld:
1 stor mango på ca 300g eller 115g frossen mango
2 spsk presset limesaft
200g philadelphia
2 dl græsk yougurth 10%
120g flormelis
1 tsk vaniliesukker (jeg bruger nok korn af en vaniliestang næste gang)
5 blade husblas
2 dl piskefløde

Skræl mango og skær kødet i tern. Blend mango med stavbkender og tilsæt limesaft.
Pisk philadelphia, yougurth, flormelis og vanilie glat sammen med den blendede mango.
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
Opvarm ca 2 dl af mangoblandingen i en gryde Tag den af varmen og tilsæt den opblødte husblas.
Pisk de to mangomasser sammen.
Pisk fløden til skum og vend de to blandinger godt sammen.
Hæld blandingen over bunden i springformen.

Pynt:
½ blad husblas
1 stor mango ca 300g eller 115g frossen mango
1 spsk flormelis
1 spsk presset limesaft

Læg husblas i blød.
Skræl og blend som i fyldet mangoen med limesaft og flormelis.
Opvarm halvdelen af massen og tilsæt husblas. Rør de to masser sammen.
Lav 2-3 cirkler af massen ovenpå fyldet og lav mønster med skaftet af en ske.

Sæt kagen på køl i mindst 3 timer.
Løsn let kagen med en skarp tynd kniv og løft kagen ud af formen.
Server med resten af mangosovsen.

1 kommentar:

  1. Den vil jeg da prøve at lave :) Har du ikke et billede af hvordan man kan lave mønster ovenpå?

    SvarSlet